Gépjármű leasing

Közvetlenül az eladótól vásárolnád meg a kiszemelt gépjárműved, esetleg készpénzre lenne szükséged? Bátran számolhatsz velünk!

Lízing ügyintézéshez, vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben lízingre vásárolnád gépjárműved, nem kell bajlódnod a hosszas és problémás okmányirodai ügyintézéssel, mi ingyenesen átvállaljuk ezt helyetted.

Kollégáink segítségével gyorsan és zökkenőmentesen intézheted gépjárműved vásárlását.
Szerződésedet az általad megjelölt – a gépjármű eladójával is egyeztetett – helyen írhatod alá.

Bírálat akár 24 óra alatt

Milyen járműveket tudunk finanszírozni?

Használt gépjármű (személygépkocsi, 3,5 tonnáig kishaszongépjármű, motorkerékpár).

A finanszírozás feltételei

A használt gépjárműnek eleget kell tennie az alábbi követelményeknek:
A gépjármű kora a finanszírozási szerződés megkötésekor személygépjármű esetén,
zártvégű pénzügyi lízingnél legfeljebb 16 év, kishaszongépjármű esetén,
zártvégű pénzügyi lízingnél legfeljebb 14 év lehet. A futamidő végén a gépjármű kora nem lépheti túl személygépjármű esetén,
zártvégű pénzügyi lízingnél a 18 évet, kishaszongépjármű esetén, zártvégű pénzügyi lízingnél a 15 évet.

A THM tájékoztató értéke fogyasztókra vonatkozó zártvégű pénzügyi lízing esetén 3,99*% – 24,9**% érték közötti lehet.

Személyi köcsönt igényelnél?

Használd kalkulátorunkat, és találd meg a számodra leginkább megfelelő konstrukciót

Ki lehet az ügyfelünk?

 • 18. életévét betöltött, cselekvőképes, devizabelföldi természetes személy.
 • Magyarországon bejegyzett jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek, vállalkozások.

Kik milyen finanszírozási konstrukciót választhatnak?

 • Természetes személyek: zárt végű pénzügyi lízing
 • Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek (nem természetes személyek): zárt- és nyíltvégű pénzügyi lízing.

Finanszírozási konstrukciók jellemzői:

 • Nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukciót kizárólag jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek, vállalkozások vehetik igénybe.
 • Pénzügyi lízing esetén a futamidő végéig a lízingbeadó tulajdonában marad a finanszírozott eszköz.
 • Nyíltvégű pénzügyi lízing esetében a futamidő végéig a lízingbeadó tulajdonában lesz az eszköz, azonban a futamidő végén a lízingbevevő az alábbi lehetőségek közül választhat:
  • maradvány értéken megvásárolja és így a tulajdonába kerül az eszköz,
  • megjelöl egy harmadik felet aki a maradványérték megfizetését követően tulajdonjogot szerezhet,
  • visszaadja a Banknak lízingelt eszközt.

Finanszírozás devizaneme:

 • forint

Biztosítási feltételek:

 • Normál (casco köteles) konstrukció: a lízingbevevő köteles a futamidő végéig a gépjárműre teljes körű, a finanszírozás lejáratáig érvényes olyan casco biztosítás megkötni, amely kiterjesztett területi hatállyal fedezetet nyújt elemi károkra, lopáskárra és töréskárra, továbbá a beépített és a gépjárműért fizetett vételárban lévő extra tartozékokra, valamint az önrészesedés mértéke 30%-os kiemelt első lízingdíj alatt legfeljebb a kárösszeg 20%-a,  30%-os kiemelt első lízingdíj esetében és a felett legfeljebb a kárösszeg 30%-a lehet, amely önrészesedési összeg a lízingbevevőt terheli. A biztosítás társbiztosítottja a Merkantil Bank Zrt. mint finanszírozó és a gépjármű tulajdonosa.
 • Beépített cascos konstrukció: a finanszírozó a futamidő végéig a gépjárműre teljes körű, a finanszírozás lejáratáig érvényes casco biztosítás megkötését írja elő, amelyet a Finanszírozó köt meg a biztosítóval a finanszírozás futamideje lejárta időpontjáig terjedő hatállyal. A lízingbevevő a Finanszírozó által megkötött casco biztosítási szerződéshez társbiztosítottként csatlakozik. A casco biztosítás díja kamatban kerül megfizetésre. Az éves induló ügyleti kamat mértéke annak figyelembevételével kerül meghatározásra, hogy az ügyleti kamat magában foglalja a lízingbeadó által megkötött casco biztosítási szerződésnek a finanszírozás futamideje teljes időtartamára számított biztosítási díját is. A lízingbevevő, mint társbiztosított a finanszírozás futamideje alatt a reá vonatkozó biztosítási jogviszonyt nem mondhatja fel,
 • Casco-mentes konstrukció: az ügyleti kamat részét képező kamatfelár mellett nem szükséges casco biztosítást kötni a finanszírozott gépjárműre. Ilyen, a fentebb említett más konstrukciókhoz képest magasabb ügyleti kamatozású  konstrukció választásakor mérlegelni kell, hogy az ügyfélnek káresemény bekövetkezése esetén saját költségén helyt kell állnia a finanszírozó, mint tulajdonos felé a gépjárműben bekövetkező károkért a szerződés szerinti tartozásának erejéig.

Kollégáink kedvezményes biztosítási ajánlatokkal segítik a gördülékeny ügyintézést

Milyen futamidővel vehető igénybe a finanszírozás?

 • A futamidő természetes személyek esetén a finanszírozás folyósításától számított 12-től akár 84 hónapig terjedhet, míg
 • jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező  szervezetek (nem természetes személyek) esetén a maximális futamidő 96 hónap is lehet.

Milyen önerő szükséges a gépjármű megvásárlásához?

 • Gépjárművét akár már 20% önerő fizetése mellett megvásárolhatja.

Kérj tőlünk ajánlatot!

Egy részletes leírás nagymértékben gyorsíthatja az ügyintézést
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

A THM tájékoztató értéke fogyasztókra vonatkozó zártvégű pénzügyi lízing esetén 3,99*% – 24,9**% érték közötti lehet.

*a Merkantil Bank Zrt. által meghirdetett egyedi akciók során a THM alsó értéke a fentiektől kedvezőbb is lehet.
** 2020. március 19. napján vagy azt követően, a fizetési moratórium idején megkötött szerződések esetén a THM értéke a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 10.§-ában meghatározott Kedvezményes THM (5,75 %) értékét nem haladhatja meg, amely 2020. december 31. napjáig érvényes.

Hírek a pénzügyek világából

Könnyítés a babaváró hiteleknél

A Babaváró támogatás az idén, a lakáshitel után, a második legnépszerűbb lakossági finanszírozási forma, azonban a pandémiás helyzet miatt kialakult munkaerőpiaci zavarok miatt, az idén jelentősen vissza esett az igénylés. Most ezeken a feltételeken könnyítettek.

Tovább »