Hitel kiváltás

Szeretnéd jobban kezedben tartani a pénzügyeidet?
Hitelkiváltás esetén meglévő, drágább kölcsöneidet, hitelkártyáidat cserélheted le, így egyszerűbb és olcsóbb lesz a törlesztés.
Meglévő hiteleid, hitelkártyáid törlesztőjét csökkentheted, és egyszerűbb is lesz egyfelé törlesztened mindent.

Miért és kinek éri meg a hitelkiváltás?

Amennyiben valaki változó kamatozású (vagyis egy éves vagy ennél rövidebb kamatperiódusú) hitellel rendelkezik – mint például a forintosított devizahitelesek jelentős része –, az hitelkiváltással csökkentheti a kamatkockázatát azzal, hogy hosszabb időre fixált kamatú hitelre vált. Ebben az esetben a havi törlesztő nem feltétlenül fog csökkenni, viszont az adós biztos lehet benne, hogy a kamatperiódusok alatt a hitelkamat, ezzel pedig a havi törlesztő nem emelkedhet.
A régebbi de fix lakáshitelek is magasabb kamatokkal voltak kihelyezve, így azok kiváltása egy újabbra, szintén  jelentős megtakarításokat jelenthet az ügyfelek számára.

Ezeken kívül előfordul, hogy valaki több hitellel (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya) rendelkezik. Ilyen esetben megfontolandó az adósságrendezés, vagyis a meglévő hitelek kiváltása egyetlen hitellel. Ezzel legtöbbször a hiteltörlesztésre fordított összeg is lecsökkenthető, vagyis havi szinten megtakarítás érhető el.

Amennyiben meglévő hiteleinket kedvezőbb kamatozásúra cseréljük, ezzel pedig a hiteltörlesztésre fordítandó összeg csökken, azzal a hitelképességünk is javul, ha újabb terveink vannak, amiket banki kölcsönből oldanánk meg.

Lakáshitelt keresel?

Megtaláljuk a számodra legjobb megoldást, az elérhető legjobb kamatokkal, állami támogatással!
Támogatással

Hírek a pénzügyek világából

Könnyítés a babaváró hiteleknél

A Babaváró támogatás az idén, a lakáshitel után, a második legnépszerűbb lakossági finanszírozási forma, azonban a pandémiás helyzet miatt kialakult munkaerőpiaci zavarok miatt, az idén jelentősen vissza esett az igénylés. Most ezeken a feltételeken könnyítettek.

Tovább »