Könnyítés a babaváró hiteleknél

Elemzések szerint a Babaváró hitel iránt érdeklődők számára a 3 éves folyamatos TB jogviszony teljesítése jelenti a legnagyobb kihívást.
A Babaváró támogatás az idén, a lakáshitel után, a második legnépszerűbb lakossági finanszírozási forma, azonban a pandémiás helyzet miatt kialakult munkaerőpiaci zavarok miatt, az idén jelentősen vissza esett az igénylés.
Az ezekhez kapcsolódó feltételeken könnyítettek.

Lakáshitelt keresel?

Megtaláljuk a számodra legjobb megoldást, az elérhető legjobb kamatokkal, állami támogatással!
Támogatással

Módosítások a TB jogviszony igazolásnál

A TB jogviszony kapcsán azonban több fontos könnyítés jelent meg a napokban a Magyar Közlönyben, ami miatt sok olyan pár is jogosult lehet a támogatásra, akiket korábban elutasítottak.
Arról van szó, hogy míg korábban a 3 éves TB jogviszonyban összesen lehetett maximum 30 nap megszakítás, addig mostantól nem probléma az akár több megszakítás sem, a lényeg az, hogy ezek egyike se tartson tovább 30 napnál. Ez azért jelenthet segítséget, mert a járvány miatt sokan voltak kénytelenek munkahelyet váltani, akár többször is, így a három év alatt bizony könnyen összejött az összesen 30 nap szünet.

Van azonban még a TB jogviszonyt érintő egyéb könnyítés is.
A legfontosabb ezek közül az, hogy az özvegy, az elhunyt házastárs halálát követően – de legkésőbb gyermeke születését megelőző napig – igényelheti egyedül is a Babavárót. Ha pedig az elhunyt házastárs a halálakor, illetve az azt megelőző 3 hónapos időszakban megfelelt a Babaváró TB jogviszonnyal kapcsolatos feltételeinek – ide tartozik az utolsó 180 napra vonatkozó szigorúbb feltétel is -, akkor a túlélő házastárs ez alapján akkor is megigényelheti a Babavárót.

A munkanélkülieknek járó álláskeresési járadék időszaka – ez legfeljebb 90 nap lehet – ugyancsak tb jogviszonynak minősül.
A felsőoktatási intézménynél fennálló hallgatói jogviszony megszűnését követően a következő, Babaváró támogatásra jogosító jogviszony megkezdéséig akár 6 hónap megszakítás is eltelhet, vagyis a 30 nappal itt sem kell számolni.

Személyi köcsönt igényelnél?

Használd kalkulátorunkat, és találd meg a számodra leginkább megfelelő konstrukciót

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat a Moneywiser.hu üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk.
A Moneywiser.hu fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.

Számold ki lakáshiteled