Hol vegyünk fel hitelt?

A média nap mint nap bombáz minket könnyebbnél is könnyebb hitelfelvételi lehetőségekkel és végeláthatatlan akciókkal, illetve kedvezményekkel. Vegyél tv-t hitelre. Kocsi? Nem probléma. Lakás? Bármikor, is!

A valóság ennél azért kicsit bonyolultabb. Haladjunk lépésről lépésre. Az első és legfontosabb lépés, a cél meghatározása. A több éves tapasztalatomból kiindulva, már itt kezdődnek a bonyodalmak. Lehet, hogy megvan a rózsaszínbe mártott cél, de egy rövid beszélgetés után hamar rájövünk, hogy nem is az új tv a cél, mert előtte, fel kell újítanunk azt a falat amire fel akarjuk tenni azt a tv-t. Ezért is szoktam több körösre tervezni a beszélgetéseket az új ügyfeleimmel.

Ha megvan a cél, a következő lépés a hogyan. Itt megint csavarunk egyet a témán, mert szinte minden célhoz különböző út vezet. És mindenkinek más az anyagi háttere. Ebben a kérdésben is segít egy jó pénzügyi szakértő.

Lakáshitelt keresel?

Megtaláljuk a számodra legjobb megoldást, az elérhető legjobb kamatokkal, állami támogatással!
Támogatással

És most jön a közhiedelem. Hol vegyünk fel hitelt? Erre a kérdésre 10-ből 8 ember rávágja, hogy természetesen ott, ahol bankolok. Ha fontos a törlesztőrészlet nagysága, és miért ne lenne fontos akkor sokszor tapasztalhatjuk, hogy ha az utcáról betévedt emberként megyünk be a bankba teljesen más kamatokat kapunk, mint amit a média tálal felénk és az is más, hogy ha egy más bank ügyfeleként érkezünk. Ennek egy nagyon egyszerű oka, az új ügyfél szerzés. Nem is kell messzire mennünk például a telefon szolgáltatók világába is elég kikacsintanunk, ahol már így hirdetik magukat a szolgáltatók: Hozd el barátodat is és x forint jóváírás, vagy ingyen készülék jár ajándékba.

 

Ugyan ez figyelhető meg a bankoknál is. Többször leírtam már, hogy a bankokkal lehet egyezkedni, és érdemes is. Itt nem kis összegekkel dobálózunk. Egy 20 millió forintos átlag jelzáloghitel összegnél az a pár ezer forintot érő kamatkedvezmény első ránézésre nem mond sokat. Ilyenkor azért szoktam javasolni, hogy azt a pár ezer forintot szorozzuk fel a futamidő hónapjaival és már nem pár ezer forintról, hanem milliókról szól a történet.

Jön a csípőből válasz, de hát egyszerűbb az ügyintézés a saját bankunknál. Nincsen ezzel semmi gond, én is jobban szeretem az egyszerűbb és könnyebb utat járni. Itt kell feltennünk a kérdést magunknak. Hány millió forintot ér a kényelmünk? Illetve tényleg egyszerűbb e az ügyintézés az adott banknál, mert hát valljuk be kevés embernek a hobbija, próbára tenni a bankok ügyintézési protokollját. Itt jövünk be sokadjára a képbe, hisz nekünk ez a munkánk, hogy ezzel képbe legyünk.

Mennyi ügyintézéssel jár ez? Az ügyintézést a bankfiókban intézzük, külön utánajárást nem igényel. A szerződéskötéssel egyidőben történik. Plusz fél órát vesz igénybe. De elsősorban a pozitív bírálat után kerül rá sor.

Hogy intézem ezt el a munkáltatómnál? Kis cégeknél viszonylag egyszerű, szólunk a kedves és aranyos Gizike néninek, hogy a következő hónaptól ide tessék utalni. Gizike néni átírja a kis adatbázisát és ennyi. Nagyobb cégeknél előfordul, hogy ki kell tölteni egy nyomtatványt, amit lehet alá is kell írnunk. Fontos a kényelmetlenségek elkerülése érdekében, ha a hitel folyósítása nagyon közel esik a fizetés napunkhoz, célszerű megtartani az előző bankszámlákat az első ráutalásig. Ilyenkor biztosra megyünk és biztos, hogy nem landol légüres térben az adott havi fizetésünk. Megnyugtatok mindenkit, ha ilyen előfordul a fizetésünket akkor is megkapjuk, maximum néhány napos késéssel. Én inkább biztonsági játékos vagyok, ezért is ajánlom ezt megoldást.

Amennyiben felmerül kérdés bármilyen pénzügyi kérdésben nyugodtan keressünk egy szakembert.

Mi a Money Wiser csapata, továbbra is szívesen válaszolunk minden felmerülő kérdésre.

Tóthné Barabás Blanka

Tóthné Barabás Blanka

Pénzügyi szakértő
+36-70-623-2567
tothne.blanka@moneywiser.hu

Személyes mottóm: Csak egyetlen egy rossz kérdés létezik, mégpedig az, amit nem teszünk fel.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat a Moneywiser.hu üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk.
A Moneywiser.hu fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.

Számold ki lakáshiteled