Személyi kölcsön

Személyi kölcsönök fix kamattal

Röviden a személyi kölcsönökről!

Amikor felmerül benned a hitelfelvétel gondolata, nagy valószínűséggel már konkrét célra, célokra szeretnél anyagi fedezetet szerezni.
Egy személyi kölcsön azt a szabadságot adja meg neked, hogy fedezet nélkül bármire elköltheted a felvett összeget, legyen szó autóvásárlásról, esetleg az újonnan vásárolt lakás felújításáról, vagy éppen álmaid utazásáról.
Az igényelhető hitelösszeg pár százezertől legfeljebb 10 millió forintig terjedhet, tehát ilyen keretek között gondolkozhatsz a hitelcélod esetében.

Szeretnénk fokozottan hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy alaposan gondold át a lehetőségeidet.
Egy hitel több éves kötöttséget jelent, így tisztáznod kell, hogy a helyzeted mennyire engedi meg, hogy eladósodj.

Mire számíthatsz hitelfelvételkor?

A személyi kölcsön esetében egyedül a jövedelmed, garantálja a bank számára, hogy visszafizeted a felvett összeget. Azon kívül, hogy egy magasabb jövedelemmel kamatkedvezményeket lehet elérni, a szabályok szigorúan meghatározzák, hogy legfeljebb mennyi törlesztőt vállalhatsz be.
A banki tapasztalataink alapján maximum a jövedelem 35-40%-a lehet havi a törlesztő. 
Így tehát például egy 300 ezer forintos jövedelem esetében legfeljebb 120 ezer forintos törlesztőrészletig lesz partnered a bank.

Hogy ez mire elég?

A mostani kamatok mellett nagyjából 5.000.000 Ft-os hitelre, 60 hónapos futamidő esetén, amennyiben minden egyéb paraméternek megfelelsz.

Mire lesz szükséged?

Jövedelem igazolásra!
A partnerek leginkább a bankszámlára érkezett fizetést preferálják, de a készpénzes jövedelem sem kizáró ok.
Előző esetben jellemzően 6 hónap munkaviszony igazolás, és 3 havi bankszámla kivonatot várnak el a bankok, míg az utóbbi felállásnál NAV jövedelem igazolással lehet pótolni a bankszámla hiányát. 
A legtöbb bank azonban ragaszkodni fog a számlanyitáshoz, hisz kizárólag aktív számláról vonnak havi törlesztő részletet.
Bizony, a csekkes megoldás a múlté!
Ezen kívül a személyes iratok amikre egészen biztosan készülhetsz, egy munkáltatói igazolással karöltve.
Nem teljesíthetetlen .

BAR, KHR

Erről is beszélnünk kell.
Aktív KHR (régi nevén BAR lista), mindenhol kizáró ok. Vagy szakzsargon szerint KO kritérium.
Passzív KHR esetén már felcsillanhat a remény, mert vannak partnereink akik ez esetben már bizalmat szavaznak az ügyfeleinknek ,azonban értelem szerűen alaposabb a bírálat, és az elérhető összeg is alacsonyabb rendszerint.
Passzív KHR esetében kizárólag a MAGREN (magán úton rendezett) státuszt fogadják el.
Ez az az állapot, amikor a teljes hiteltartozásodat kifizetted, alkudozás nélkül.
Ha a passzív státuszod MEGEGY (megeggyezéssel) jelöléssel van a KHR nyilvántartásba, sajnos nem tudunk segíteni. Ennek a státusznak még külön ismertető jele, hogy 5 éven keresztül áll fenn.

 

Kérdésed maradt?

Keresd kollégáinkat elérhetőségeinken, írj ránk Facebookon, és felvesszük veled a kapcsolatot.

Hírek a pénzügyek világából

Sberbankról mindenkinek

Szerzők: Tóthné B.Blanka és Martin Gyula a Moneywiser vezető értékesítői  Kezdjük az elején. A kialakult háborús helyzetet mindenki ismeri így ezt ugorjuk. A Sperbank felszámolása

Tovább »

Hol vegyünk fel hitelt?

A média nap mint nap bombáz minket könnyebbnél is könnyebb hitelfelvételi lehetőségekkel és végeláthatatlan akciókkal, illetve kedvezményekkel. Vegyél tv-t hitelre. Kocsi? Nem probléma. Lakás? Bármikor,

Tovább »